søndag 12. september 2010

Påstander om trening

Mange har meninger om trening, men det er mange påstander som absolutt ikke stemmer, jeg skal ta for meg noen av dem her:

Du får store lår av spinning!
Svar: Feil! Dette er en utholdenhetstrening og einer seg perfekt til vektreduksjon, man utvikler også noe muskler i sete, lår og legger, men svært skjeldent at man får store lår av å sykkle.

Uttøyning er unødvendig!
Svar: Riktig/Galt. Er målet å bli sterkere viser forskning at uttøyning har ingen effekt. Dersom målet er bedre beveglighet, har uttøyning en klar sammenheng med beveglighet.

Du må trene 3 ganger i uka for å se resultater!
Svar: Feil. All  aktivitet utover det normale gir resultater, en treningsdag er bedre en ingen osv.

Du får god kondisjon av Yoga!
Svar: Feil! De fleste treningsmetodene er bedre enn yoga for å trene kondisjon, men for koordinasjon, styrke, bevegelighet og balanse er yoga en flott treningsmetode.

Livsstil ligger i genene?
Svar: Feil! Men man "arver" vaner fr fmilien. Noe som ofte gir aktiver foreldre, aktive barn.

Kondisjonstrening gir kun resultat hvis du er utslitt etter trening!
Svar: Feil! Du bruker store muskler samt at hjerte og lunger har jobbet litt mere enn normalt. Mn bør ikke være utslitt, men for å forbedre kondisen, må intensiteten økes.

Muskler veier mere enn fett!
Svar: Feil! En kilo er en kilo. Men en kilo muskler er mere kompakt og tar mindre plass enn fett.

Styrketrening er kun for menn!
Svar: Feil. Styrketrening er noe aav det beste for kroppen, både med tanke på fettforbrenning og er effektiv for å holde vekten stabil.

Det er best å trene før frokost!
Svar: Feil! Trene på fastende hjerte gir ikke maksimalt utbytte av treningen. Gi kroppen derfor litt energi før du starter treningen.

Styrketrening gir bulende muskler!
Svar feil: Det er sinnsykt mye styrketrening som skal til for å få såkalte "Bule" muskler. Er det ekstrem med vektene og redd for bulemuskler, kombiner treningen med litt kondisjonstrening.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar