tirsdag 20. september 2011

RedBull

Har de siste treningsøktene prøvd meg med RedBull på lange harde økter, noe jeg har blitt meget overasket over. Kjenner kroppen blir fullt med energi og det gir en god smak i munnen under harde økter.

RedBull innholder bla. Kofein, B-Vitaminer, Glukuronolakton og Taurin. 

RedBull sine nettsider informerer om følgende innholdet:
"
TAURIN
Taurin er en betinget essensiell aminosyre som forekommer naturlig i den menneskelige kroppen. “Betinget essensiell” betyr at i noen situasjoner eller under visse betingelser, for eksempel i situasjoner med høyt stressnivå eller fysiske anstrengelser, elimineres økte mengder taurin fra kroppen, og kroppen klarer ikke å erstatte dette i tilstrekkelig mengde. Taurin er involvert i menneskekroppens vitale funksjoner. Taurin opptrer som antioksidant, og det er bevist at det fremmer avgiftning ved å binde seg til skadelige substanser og dermed fremskynde utskillingen av disse fra kroppen.
Taurin finnes også i ulike typer næringsmidler som for eksempel skjell, fisk eller fugl, og det tilsettes det meste av spedbarnsmaten.

GLUKURONOLAKTON
Glukoronolakton er et karbohydrat. Det forekommer naturlig i menneskekroppen og er involvert i avgiftningsprosesser som støtter opp under kroppens utskilling av avfallsstoffer fra kroppen.
Glukoronolakton finnes også i ulike typer næringsmidler, som for eksempel korn og rødvin.

KOFFEIN
Koffein er kjent for å ha fordelaktige virkninger på mentale og fysiske funksjoner. Det er også bevist at koffein bedrer reaksjonsevne, årvåkenhet og konsentrasjon, bare for å nevne noen eksempler. Koffein stimulerer også forbrenningen av fett under utholdenhetsaktiviteter og bidrar dermed til å bruke fettreservene i kroppen, hvilket gir mer effektiv energiforsyning. Koffein finnes i mange næringsmidler, som for eksempel kaffe, te eller sjokolade. En boks Red Bull® Energy Drink inneholder omtrent samme mengde koffein som en kopp kaffe.

B-vitaminer spiller en viktig rolle i energistoffskiftet, for eksempel under oppbygging og nedbrytning av karbohydrater, fett og protein. Det er også bevist at B-vitaminer støtter opp under mental og fysisk prestasjonsevne.
"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar